Emiliano Roca

Contrabaixista i lutier

Nascut a Buenos Aires el 1982. Inicia els estudis de música al Conservatori Professional de Terrassa amb el mestre Jonathan Camps. Durant aquesta època participa en nombrosos cursos i classes magistrals d'alguns dels més importants contrabaixistes dels nostres temps i col·labora en diverses orquestres juvenils i semi-professionals.

Paral·lelament enfoca el seu interès vers el tango, gènere que estudia en profunditat amb Andrés Serafini i participant en els anys de formació de l'Orquesta Escuela de Tango de Barcelona.

Desde els inicis de la seva carrera professional, visita diversos països amb formacions de gran qualitat. Aviat comparteix escenari amb reconeguts músics del tango, radicats a Europa i Argentina com Marcelo Mercadante, Jorge Retamoza, Franco Luciani, Juan E. Cuacci i Gustavo Battaglia, per citar-ne alguns, presentant-se als més prestigiosos escenaris d'Europa, festivals i “milongas” i realitzant gravacions. Des del 2009 és membre fix del Quinteto de Marcelo Mercadante i també del grup Exilio New Tango.

El 2013, motivat pels seus interessos en construcció i reparació d'instruments de corda, obté el títol de lutier a l'escola de luteria BELE de Bilbao. Compagina aquestes dues activitats de manera professional i toca amb un contrabaix de construcció pròpia.

http://espaideluteria.blogspot.com.es