latitudTango
LLISTA DE REPRODUCCIÓ
Audicions de l'Orquestra de Tango de Barcelona curs 2012-2013
"9 puntos" (F. Canaro)
versión Orquesta de Di Sarli

"La yumba" (O. Pugliese)
versión Orquesta de Pugliese

"Toda mi vida" (A. Troilo - J.M. Contursi)
cantado


DESCÀRREGUES

PROGRAMA
Latitud Tango


CURSO
Grup de guitarres


CURSO
Combo de Tango


PARTITURA
9 puntos


PRESENTACIÓ

Barcelona és, bàsicament, la tercera capital del tango després de Buenos Aires i París.

 

No obstant, a diferència d'aquestes dues ciutats, mancava d'un lloc a on aprendre l'estil “rioplatense” del tango a nivell musical.

 

Ara, més que mai, s'estan donant les condicions per l’aparició d'una orquestra-escola de tango, ja sigui per la quantitat de músics argentins de tango, com pel creixent nombre de “milongues” a on es pot anar a ballar aquest estil musical.

 

Aquest fet, sumat amb l'esperit de convivència que ha trobat aquest gènere a Barcelona. Ha donat lloc a crear l'Orquestra-Escola de Tango de Barcelona.

 

 

 

Orquestra - Escola de Tango de Barcelona

“L'Orquestra escola de Tango de Barcelona” neix a Barcelona a l’agost del 2007 amb l’interès de poder donar formació i interpretar l’estil del tango a nivell orquestral.

 

 

 

Què és l'Orquestra - Escola de Tango de Barcelona?

L'orquestra-escola és una forma privilegiada d’aprenentatge on es troben alumnes i professors. La proximitat de músics professionals amb el grup permet transmetre més fàcilment el caràcter específic d’aquesta música (accentuacions, articulacions, sonoritat, etc)

 

A través d’aquesta formació es pot recorre a una gran part de la història del tango.

 

La formació d’una orquestra-escola, en el context d’una escola de música, permet als alumnes del mateix centre aprendre un altre gènere musical. La riquesa expressiva del tango i la incorporació de nous elements en la manera de tocar ajuda als participants a enriquir les seves interpretacions incloses en altres repertoris.

 

El tango s’aborda com una nova tècnica pedagògica que inclou elements del jazz i la música clàssica, una síntesis única aplicable a totes les músiques.